Service mot alla odds!

I fredags tänkte jag tillbaka på hur det var att växa upp som barn. Tänkte på hur jobbigt och tråkigt det var när mor och far stoppade mina planer på skoj och bus. Hade nog en viss förståelse för att jag inte fick åka på kryssning ensam med kompisarna när jag var femton år men absolut inte när de satte stopp för fjärilshuset och terrariet i rummet när jag var åtta. Det som skulle bli så bra, så intressant men framförallt så roligt!

Vad hände då i fredags? Jo, var inne på Coop i Österbymo för att handla till grill och fredagsmys. Planen var att fira nationaldagen med grustennis och två spännande semifinaler. Det kanske inte var så höga odds på att Nadal och Djokovic skulle vinna sina matcher och gå på final men det är ju så mycket roligare att följa en match med en spelkupong i handen och vinstchans på tresiffriga nivåer. Fyllde därför i en Lången och bestämde mig för att satsa hela 50 kronor på en dubbel!

Ställer mig i nationaldagskön och när det äntligen är min tur lämnar jag över kupongen till expediten i kassan. ”Har du spelkort?” frågar hon mig vänligt men bestämt. Ja, det har jag – men inte med mig. Du kan få mitt personnummer säger jag och hon knappar in siffrorna i takt med att jag läser upp dem. ”Ja, det stämmer – du har ett spelkort!” utbrister hon. Kan jag få se din legitimation blir nästa fråga hon ställer, lika vänligt men ännu mer bestämt. Försöker känna efter i byxfickan men inser att jag har badbyxor och körkortet ligger kvar i byxorna i stugan – för långt bort för att åka fram och tillbaka och hämta. Nej, svarar jag – men du kan ju se på mitt bankkort som jag precis betalat maten med – att det faktiskt är jag. ”Ledsen, men du måste kunna legitimera mig – jag vet vem du är men Svenska Spel har bestämt detta”.

Hmm, Svenska Spel ligger bakom detta. Företaget som jag troget spelat på Lången hos under många många år. Inte spelberoende på något sätt, men så där ibland när man ska följa en speciell match LIVE eller på TV, i stämningshöjande syfte.

”För att spela hos Svenska Spel måste man vara registrerad, ha spelkort, OCH kunna legitimera sig” – fortsätter hon medan jag febrilt försöker förstå varför och redan börjar fundera på hur jag ska kunna spela på Nadal och Djokovic. Inser ganska snart att jag inte kommer lyckas med mina övertalningsförsök och börjar känna en växande irritation hos de som står bakom mig i kön.

1)      Jag är kund.

2)      Jag vill köpa något

3)      Jag vill att det ska gå så smidigt som möjligt = service

Inser att jag inte längre verkar vara kund på riktigt, inte får köpa det jag vill ha och definitivt inte har fått någon särskilt bra serviceupplevelse.

Kommer tillbaka till stugan och förmedlar den tråkiga nyheten till mina söner som skrattar åt mig och säger. Du är så sorglig pappa, du hänger inte med! De visar mig snabbt att det finns något som heter Bet365.com. På bara några minuter har jag registrerat mig, satt in pengar på spelkonto och spelat på Nadal och Djokovic – till final! Så enkelt och smidigt och dessutom en massa möjligheter att spela och ändra på insatsen under spelets gång. Passade på att lägga in några andra spel på fotbollsmatcher när jag ändå var igång. Det gick jättebra att spela på femlingar, fyrlingar och med möjlighet att stänga spel för att ’casha in’ om man var osäker på de sista matcherna.

Måste tacka Svenska Spel för att de har visat mig vägen till alla möjligheter att spela bort pengar på nätet. Istället för att kryssa i en kupong då och då för att höja tempen inför en särskild match blir det nu spänning på heltid och med helt andra insatser.

Jag vann på min dubbel med mycket låga odds!

Frågan är vad Svenska Spel vinner på detta förmynderi? Kanske vissa kunder skaffar spelkort och blir trogna och lojala kunder för framtiden. Är tanken att detta ska vara att ta ansvar för sina spelare och spelandet så bör man nog tänka om!

Svenska Spel ger inte bara dålig service till sina befintliga kunder, de spelar med mycket höga odds och frågan är vem som vinner och vem som förlorar i längden! Min magkänsla säger mig att Svenska Spel och deras tidigare kunder kommer att förlora och att de stora nätbolagen kommer att vinna (inte så höga odds på detta dock).

Anders