Det är i detaljerna man visar omsorg på riktigt

Det är dagen efter Sveriges tionde VM guld i ishockey och landet är i ett lyckorus. Mycket annat kommer i skymundan som att Real Madrid åter vann den spanska fotbollsligan till min kollega Anders stora lycka.

Sergels torg pyntas för att åter bilda samlingsplats för folkets hyllningar till sina idrottshjältar, detta eftersom Kungsträdgården är upptaget av annat denna försommarkväll.

Även jag har andra planer för kvällen och är sedan lång tid tillbaka bokad på Nils Landgrens hörna på Stockholms Stadsteater. För de som inte riktigt vet var denna teater ligger, kan vi berätta att den ligger precis vid Sergels torg och att ingången är intill den plats där hjältarna från Köln ska kliva upp på ett podium.

kulturhuset

För dem som inte riktigt kopplat ihop begränsad framkomlighet och massor av hockeyfans med sitt besök på Stadsteatern (däribland undertecknad) kunde det bli överraskande stökigt och besvärligt.

Men så är det uppenbarligen någon på Stadsteatern som tänker till och skickar ett SMS till oss besökare;

sms_knapp

”Hej! I dag kommer VM Guldhjältarna att firas på Sergels Torg och därför kommer framkomligheten vara begränsad kring Sergels Torg. Till er som ska besöka Kulturhuset Stadsteatern i dag så vill hänvisa er till ingången på Drottninggatan 34..vänligen kundtjänst.”

Satish, maj 2017