Första kontakten – avgörande för framtida affärer

Ingen som vistas i city har väl undgått att en ny köpgalleria med namnet Mood Stockholm har öppnat i kvarteret mellan Norrlandsgatan och Regeringsgatan. Vi som redan varit där kan konstatera är det nu något helt annat än det som tidigare hette Salénhuset och mest fungerade som en passage de dagar det regnade.

Långt innan det var dags för invigning hade jag spanat in en tapasrestaurang med det spanskklingande namnet Boqueria (mera känt är kanske än så länge saluhallen med samma namn i Barcelona). Här är det något helt annat. På menyn kan man hitta exklusiva tapas och anrättningar på en prisnivå långt över snittet.

Det var alltså med höga förväntningar som jag begav mig för att ’prova på’ och planera in framtida middagar på denna nya krog. Eftersom tiden var lite knapp denna tisdag (föredrag om service på eftermiddagen) så frågade jag om det gick bra att beställa Take-away.

Hovmästaren, tror i varje fall att han var det, såg lite besvärad ut och bad mig vänta vid dörren under tiden han skulle kontrollera om detta var möjligt. Tittade på menyn som skvallrade som spädgris med rostad potatis, låt vara till det facila priset 140 kronor, och det började redan vattnas i munnen på mig.

Denna betingade reflex upphörde dock omedelbart när jag fick det korta men tydliga svaret att, detta är inte möjligt! Men det går ju på de flesta restaurangerna, brukar ju få detta på SMAK började jag men förstod snart att det var lönlöst då hovmästaren redan vänt sig till en annan gäst och klart signalerade att han tagit hand om mig.

Nu ett par dagar senare när den största besvikelsen har lagt sig bestämde jag mig för om detta var något unikt för denna krog. Begav mig till samma galleria men nu till den asiatiska restaurangen med namnet EAT (European Asian Taste) inte att förväxla med East. Ställde samma fråga till hovmästaren och fick, tack och lov, ett helt annat svar och bemötande. Skillnaden gäller då inte möjligheten att köpa Take-away, där det blev nobben även här, utan sättet att ge svaret på.

Hon såg verkligen besviken ut och meddelade att tyvärr hade de inte kommit igång med alla rutiner och att detta var något de funderade på hur de skulle kunna lösa på ett bra sätt. Hon gav mig ett visitkort med kontaktuppgifter om jag ville höra av mig och beklagade än en gång och hoppades på ett återseende.

Två restauranger i samma galleria, med samma målgrupp men med helt skilda sätt att ge service i den första kontakten. Det är inte enbart till sittande gäster vid bord man kan ge service och som någon sade – glöm inte det!

EAT – Vi ses 🙂

Anders