From good enough to bad – på en vecka!

I ett tidigare inlägg kunde vi berätta om skillnaden på två nya restauranger i nya MOOD gallerian. Den ena, EAT, hanterade kundförfrågningar bättre än sin Tapas konkurrent. Man hade kunnat tro att detta försprång skulle sporra och stimulera dem till att behålla försprånget, men tyvärr verkar det ha fått motsatt effekt.

Kanske kände EAT att det var taskigt mot sin granne att vara bättre och ville jämna ut oddsen genom att sänka sig till deras nivå eller så blev de högmodiga av den initiala rusningen av gäster.

Peppad av det tidigare inlägget besökte jag EAT med stora förväntningar. Om man som jag och många med mig beställde mat vid baren i gallerian och sedan inte fick sin beställning, fick man till svar från personalen bakom disken; Du har inte beställt det du säger och jag har gjort rätt!

Det blev upp till kunderna att hämta sina kvitton och bevisa för personalen att de visst hade beställt det de sagt. Inte ens när personalen blev överbevisad bad de om ursäkt eller visade någon ödmjukhet inför kunderna – de var bara till besvär.

Hade man som vårt sällskap haft fräckheten att beställa flera rätter och bara fick hälften var nästa svar i bästa hands-up anda; Det är inte mitt problem, rätterna kommer från olika kök. Det fattar du väl? När nästa rätt väl kom så var det samma brist på ödmjukhet och empati från personalen.

Kanske skulle gallerian byta namn till MOD, för det är nog vad som krävs om man skall våga sig på ett nytt försök på någon av restaurangerna. Undrar vad som händer om någon vågar sig på att handla i någon av klädaffärerna?

Satish