Ånej – Mopederna är stulna….

Tänk vad skönt det är att vakna upp på helgen nu när våren kommit igång på allvar. Solen börjar värma redan vid 8-tiden och på väg för att hämta tidningen möts man av fågelkvitter i världsklass. Ibland möts man dock av mindre trevliga saker, som för en vecka sedan när jag förutom fågelkvittret kände att allt inte stod rätt till. Det jag anade blev snabbt en realitet och en tråkig upptäckt. På den plats där sonens båda mopeder stod kvällen innan fanns nu endast asfalt med några oljefläckar som enda synliga tecken på vad som stått där lite tidigare denna morgon.

Den naturliga reaktionen borde vara ilska och uppgivenhet över att man inte kan få ha något för sig själv längre. Tidigare i veckan hade några lite längre bort i området blivit av med trädgårdsmöblerna, för en annan hade vinterdäcken spårlöst försvunnit, en tredje blev av med blomkrukor, en fjärde snöslungan o.s.v.

Nej, istället blev första känslan – ånej, nu måste jag ringa Polisen och försäkringsbolaget. Eftersom sonen nu är 17 år fylld fick han till uppgift att göra en polisanmälan. Själv skulle jag ta mig an försäkringsbolaget, Trygg Hansa i detta fall. Måste faktiskt säga att allt fungerade mycket bra och smidigt när man väl kom fram till en handläggare. Allt kändes väldigt personligt och proffsigt. Det som inte kändes helt ok var istället de långa automatiska meddelandena och talsvarsfunktionerna innan jag fick tala med någon. Förutom att välja rätt svarsalternativ för ärende, vilket inte var helt enkelt, uppmanade man även att delta i en kvalitetsundersökning för att utveckla deras kundservice.

Svarade ’ja’ (1) på denna fråga, delvis i tron att jag skulle komma fram fortare på detta sätt delvis därför att jag själv var lite intresserad av vad de skulle fråga om!

Efter avslutat samtal funderade jag på vilka omdömen jag skulle ge samt vilka förbättringsförslag jag skulle ge den som ringde upp. Blev grymt besviken när uppföljningen skedde genom en automatisk uppringningsfunktion. Blev endast uppmanad att knappa in en siffra som betyg och lade uppgiven på luren innan alla frågor ställts…kändes verkligen som en evighet från det personliga bemötandet jag fick av handläggaren Mikael! Fick dessutom uppmaningen att svara på frågor vid samtliga fyra tillfällen jag ringde på en och samma dag. Började undra vem jag pratade med….

Om det är denna typ av uppföljning som ska ge viktig input till hur man ska förbättra kundupplevelsen så är jag inte ett dugg förvånad över att kunderna över tiden har blivit allt mindre nöjda.

Hur Polisen skötte sig – det tar vi lite senare….

Anders