Att så lite omtanke räcker så långt!

Jag och min kollega Lennart hade ett kundbesök en måndag djupt inne i de Värmländska skogarna och insåg att vi behövde åka redan på söndagen för att hinna i tid. Bokade rum på Scandic i Arvika och meddelade att vi skulle komma relativt sent med tåg till Arvika. Bokningen bekräftades och allt var frid och fröjd.

På torsdagen fick jag ett mail från Ulrika i receptionen på Scandic i Arvika som berättade att det inte finns något matställe öppet på en söndagskväll. Vilken omtanke! Det händer inte så ofta.

Tack vare detta kunde vi planera och se till att ta med oss mat på tågresan. Väl framme i Arvika kunde vi få en öl på hotellet innan vi knoppade in. Det hade vi blivit lovade av samma Ulrika och visst fixade hon det.

Händelsen visar två saker. Det första hur svältfödda vi är på omtanke och service i Sverige när ett mail väcker serviceandarna till liv. Det andra är en insikt om att detta inte normalt är en del i Scandics kundbemötande. Insikterna ska på intet sätt förringa eller förta Ulrikas initiativ att både förvarna om situationen och sedan fixa fram våra öl vid ankomsten. Frågan är snarare om övriga Scandic kan inspireras och ta lärdom av henne. Om vi bara fick fler Ulrikor som har mer fokus på kundens upplevelse än att göra formellt rätt!

Satish