Markservice – en förutsättning för ett lyckat event och för återköp!

Var i Visby tillsammans med Grant Thornton och genomförde aktiviteter i tre dagar under årets Almedalsveckor, i direkt anslutning och samarbete med Visby Strand. Även om vi inte har summerat alla intryck så är alla inblandade parter överens om att arrangemangen och närvaron blev väldigt lyckat.

I grunden beror detta givetvis på en mycket grundlig planering, att tema och deltagare var väl utvalda och förberedda, marknadsföring både inför och under dagarna, men i det tysta gäller ytterligare en förutsättning.

 

 

Det som till stor del fick hjulen att välsmort snurra under dessa tre dagar, var personalen på Visby Strand inklusive vår tekniker Pierre. När material kommer på utsatt tid, i rätt kvantiteter och med hög kvalitet skulle den kritiska kunna säga – det är väl det man betalar för.

Kanske är det alla andra situationer som inträffar under tre kaotiska dagar som ska lyftas fram;

  • När vi inte hade förutsett vad vi behöver.
  • När mat och dryck behövde fyllas på utöver det som beräknats för att de kommer fel antal.
  • När vi improviserar och vill ändra det som redan har bestämts.
  • När vi plötsligt behöver en stor skål för att anordna en lottdragning.
  • När vi behöver en lugn vrå för att förbereda en större dragning och många andra tillfällen.

Inte någon gång under dessa dagar hörde vi antydan till att det var ett problem eller att det skulle vi ha tänkt på innan. Istället möttes vi av både hjälpsamhet och problemlösning – så att vi kunde ägna oss åt det vi var där för att göra.

Det är lätt att ta denna markservice för givet – speciellt när den fungerar, men säkert har vi alla varit med om situationer där man tvingats genomföra event och arrangemang i kraftig motvind från den organisation som är satt att hjälpa.

Jag är dessutom övertygad om att det faktum att allt löpte så friktionsfritt kommer vara en viktigt argument som läggs i vågskålen när återkommande företag väljer att lägga sina event i Almedalen 2016. En bonus i sammanhanget att Visby Strand bygger en buffert eller säkerhetszon för den dag då något inte fungerar i värdekedjan. Med deras historik är det oerhört mycket enklare att förlåta vid ett sådant tillfälle.

Satish, juli 2015