Mer än bara en kund!

Nu är julen snart slut och det ’vanliga’ livet fortsätter. För många företag och chefer innebär detta nya ansträngningar och nya sätt att få ännu nöjdare kunder. I snart varje annons eller reklaminslag kan förkunnas att just VI har de nöjdaste kunderna. Självklart är det just dessa budskap vi letar efter när vi ska bestämma oss för att bli kund här eller där. (läs med ironi….)

Nej, tror faktiskt att det är andra saker som avgör. Till allra största delen är det faktiskt hur just jag själv upplever alla möten med ett företag. Detta gäller förstås oavsett om det är en hemsida, ett talsvar eller en livs levande medarbetare när mötet uppstår.

Som alltid, sent ute med julklappsinköpen, ilar jag genom Sollentuna Centrum med blicken fäst på skylten som förkunnar att här finns det leksaker. Sneglar lite åt sidan när jag går förbi 3butiken och något händer. Jag ser att expediten som hjälpt mig tidigare på ett så bra sätt står redo att kämpa för nöjdare kunder. Utan att riktigt förstå stannar jag upp och går tillbaka och in i butiken. Innan jag riktigt hunnit säga något så har han fångat min blick och säger ”Hej! Är allt bra? Något du undrar över?”

Det är inte bara vad han säger utan på vilket sätt han gör det. Det står helt klart att han känner igen mig och refererar även till mitt senaste inköp och om jag är nöjd. Kan inte låta bli att fråga om han verkligen kommer ihåg just mig. Jag glömmer aldrig ett ansikte svarar han utan att tveka en sekund!

Det är just detta som jag tror avgjorde varför jag, helt på impuls, köpte julens kanske mest uppskattade julklapp, en Samsung Galaxy S4. Inte för att jag var en kund – inte för att jag trott på vad andra kunder sagt – inte för vad reklamen på TV sagt, utan just för vad Jocke i butiken inte sagt – bara gjort.

Jag tror alla vill vara mer än bara kund där siffror och index sätter värdet. Det är när själva mötet sker som allt kan och ska hända! I dessa möten är det inte betyg som sätts. I dessa möten skapas förutsättningar för omedelbara eller framtida köp – helt och hållet tack vare Jocke i detta fall.

God fortsättning!

Anders