Jämför service – systemfel

Det är när det gör ont som behovet av hjälp är som allra störst. Det finns väl ingen som inte någon gång svurit över den gula lappen på rutan. Känns lika onödigt och tråkigt varje gång! Måste nog erkänna att det är jag själv som slarvat eller varit tidsoptimist i de allra flesta fallen. Känslan av att någon jagar mig är dock påtaglig, särskilt när jag under 10 minuter i jakt på mat glömmer P-skivan och blir misstänkt ”långparkerare”!

Den senaste boten handlade definitivt om avståndsoptimism. Kunde aldrig tro att 10 meter var så kort! Kunde inte heller tro att vägen till hjälp var så lång. Gav upp innan jag ens börjat när det inte ens gick att hitta ett telefonnummer eller adress dit man kunde vända sig med frågor. Enbart en hänvisning till Polis och hot om Kronofogden fanns med som upplysning.

Ett inlägg med rubriken ”Systemfel” på Facebook drog till sig min uppmärksamet. Jag är uppenbarligen inte ensam när det gäller behov av hjälp.

Del av inlägget:

”Åtta samtal senare tror jag att jag förstått vilken enhet som har uppdrag åt vilken enhet och att jag kan överklaga hos polisen efter betalning och att vaktbolaget har gjort rätt eftersom mitt tillstånd (och då menar jag inte det mentala) inte syns i systemet. Sen att tillståndsenheten har tekniska problem och hanterar mig som förbrytare tills dess motsatsen bevisas (läs systemet kommer igång igen) och att vaktbolaget inte hittar tillstånd på nån bil och lappar hela gatan – ja, då känner jag mig inte riktigt som kund trots tre år med betalda fakturor för boendeparkering.”

Går av nyfikenhet inpå Stockholm Stads hemsida för att se hur enkelt eller svårt det är att få ”Service” i denna fråga. Inser dock snart att det blir svårt! Den eller de som tagit fram rubriker har haft det lika svårt som översättaren på Rapport härom kvällen. I inslaget om Obamacare pratade Obama själv om ”provided service to the citizens”. Översättningen blev ”service till medborgarna”. Hade Obama menat ”service” hade han sagt ”customer service” eller möjligen ”support”. Till och med Google Translate har koll på detta….

Stockholm Stad! Vad betyder ”Jämför Service”? Är det inte ”Jämför tjänst” ni egentligen menar. Verkar dock vara totalt systemfel. Söker på Jämför service och följande kommuner verkar anlita samma företag för sin hemsida. (Huddinge, Karlstad, Täby, Borås, Lidingö, Vallentuna, Falkenberg, Nyköping… orkar inte fortsätta)

Ett tips till alla kommuner är att suga lite extra på ordet ”Service”. Fundera på vad det är och i vilka sammanhang det kan användas. Till exempel att hjälpa kunder som troget betalar boendeparkering att hitta rätt i systemet.

Anders